"Después de años y años de perder el tiempo escribiendo novelas que nadie leía, gastando mi vida en el empeño de ser escritor sin obtener éxito ni recompensa alguna, ahora me había convertido en un tipo famoso y salía en los periódicos. Para ello me vi obligado a dejar la literatura a un lado y dedicarme a algo importante: era cocinero. En un mundo en el lo espiritual había desaparecido, la cultura, el honor y la filosofía habían sido desterrados y sustituidos por conceptos puramente somáticos, era evidente que sólo nos quedaba el estómago. En los próximos años los cocineros dominarían la Tierra. Por eso me hice cocinero".
Amado Gómez Ugarte - Cocinero (INFRAMUNDOS)
Amado Gómez Ugarte - Cocinero (INFRAMUNDOS)
Badiote sukaldariek antzerako maila zutela aurreko mendeetan. Hortaz, galdetzen diot neure buruari:
Zuk uste al duzu, Txema, gaur hedabideen aldetik adierazi nahi duten bezainbeste, Koldo? Nik ez dut ezer sukaldarion kontra, gehienak oso langile saiatuak eta normalean ere tipo jatorrak omen dira (Sergi Arola alde batera lagata, noski), baizik eta hedabideek goi-mailako sukaldaritzaren kontura egiten duten demaseko publizatearen kontra, eta batez ere krisis garaiotan non luxuzko edo aberaskilloendako propio edo bakarrik egindako goi-mailako sukaldaritza honek Grimm anaien Erregearen Jostuna ipuina edo ematen dutelako. Eta gero, jakina badagonire iritzian baliospen intelektual bat edo, hots, seguru asko Historian zehar sukaldaririk famatuena edo Frantziako Luis XIVren Jean Pierre Clause izan zen; baina, jakina, ez didazu parekatuko sukaldari honek Historian izan zuen garrantzia edo ekarria Molierek berak izan zuenarekin; horretan datza nire estimua. Bestalde, hau guztiau esan eta gero, aitortu beharrean nago goi-mailako sukaldaritza ekunkarietan agertzea ulertzen dudala, noski baietz, niri ere albisteok interesgarri begitantzen zaizkit sarri askotan; baina, jakina, baldin bada duela egun batzuk El PAISen suertatu zen bezala, aurreneko orrialdean agertzen zirela Roca anaiak , hau da, Rajoyren murrizketekin batera ego gainetik ere, orduan ez inondik inora, orduan ergelkeria galanta egiten zait, laidoaren parera ozta-ozta.
Zuk uste al duzu, Txema, gaur hedabideen aldetik adierazi nahi duten bezainbeste, Koldo? Nik ez dut ezer sukaldarion kontra, gehienak oso langile saiatuak eta normalean ere tipo jatorrak omen dira (Sergi Arola alde batera lagata, noski), baizik eta hedabideek goi-mailako sukaldaritzaren kontura egiten duten demaseko publizatearen kontra, eta batez ere krisis garaiotan non luxuzko edo aberaskilloendako propio edo bakarrik egindako goi-mailako sukaldaritza honek Grimm anaien Erregearen Jostuna ipuina edo ematen dutelako. Eta gero, jakina badagonire iritzian baliospen intelektual bat edo, hots, seguru asko Historian zehar sukaldaririk famatuena edo Frantziako Luis XIVren Jean Pierre Clause izan zen; baina, jakina, ez didazu parekatuko sukaldari honek Historian izan zuen garrantzia edo ekarria Molierek berak izan zuenarekin; horretan datza nire estimua. Bestalde, hau guztiau esan eta gero, aitortu beharrean nago goi-mailako sukaldaritza ekunkarietan agertzea ulertzen dudala, noski baietz, niri ere albisteok interesgarri begitantzen zaizkit sarri askotan; baina, jakina, baldin bada duela egun batzuk El PAISen suertatu zen bezala, aurreneko orrialdean agertzen zirela Roca anaiak , hau da, Rajoyren murrizketekin batera ego gainetik ere, orduan ez inondik inora, orduan ergelkeria galanta egiten zait, laidoaren parera ozta-ozta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario